Vårt dream team behöver en ny gruppchef

Vi söker en coachande, relationsskapande och affärsinriktad ekonomikonsult

 

Om Keeper AB

Keeper är sedan en tid tillbaka ändrat vår inriktning från att ”bara göra redovisning” till att vi ska hjälpa våra kunder att uppfylla sina mål och drömmar. Keeper ska vara en modern och visionär byrå. Med redovisning/siffrorna som grund, fokuserar vi på den vitala rådgivningen som hjälper våra kunder att uppnå sina mål och drömmar.  Vi har valt att kalla det coachande ekonomistyrning, då vi aktivt vill styra våra kunder mot deras utstakade mål. I och med att vi har gjort förändringar i vårt sätt att tänka kring hur vi hanterar och bemöter våra kunder, har vi mottagit ett antal nomineringar från både FAR & SRF (Årets framtids byrå, Årets auktoriserade byrå, Årets auktoriserade redovisningskonsult). Veckans affärer har utnämnt Keeper till Superföretag 2018. Vi arbetar helt digitalt i Fortnox, (vi har även slutat att ta emot redovisningsmaterialet på papper) har bytt affärsmodell och arbetar nu med fasta priser.
Vår ambition är att fortsätta att utveckla byrån och dess medarbetare. Vårt mål är att dubblera omsättningen på tre år. Vi strävar efter att vara en riktigt bra arbetsgivare, där man som medarbetare känner att man trivs och kan fortsätta att växa. Vi har en tydlig karriärväg, har ”högt i tak” och delaktiga medarbetare som strävar efter samma mål att vara våra kunders DRÖMBYRÅ.
Keeper är en ägarledd redovisningsbyrå med 16 anställda med kontor i Stockholm City. Merparten av arbetet sker på Keepers kontor.


Om tjänsten

Som Gruppchef leder, stöttar och utvecklar du ditt team och har ett resultatansvar för gruppens uppdrag. Du styr uppdragen när det gäller offertarbete, bemanning, budget och ekonomisk uppföljning och ansvarar för pris-diskussioner. Du genomför medarbetarsamtal två gånger per år, sätter mål och följer upp. Kvalitetssäkring och leveransprecision är förstås viktigt.
I rollen som Gruppchef har du också ett kundansvar. Du har ett proaktivt arbetssätt mot kund och arbetar med att identifiera affärsmöjligheter.  Du hanterar nya kunder och leads, vilket kan innebära allt från ”nykundsmöten”, säljpresentationer till ”onboarding” av ny kund.
I vissa uppdrag tar du hand om hela kundens ekonomifunktion och tar då rollen som ekonomichef eller controller. I andra uppdrag hanterar du deklarationer för mer komplexa ägare och bolag och har då rollen som rådgivare.
I rollen ingår också att utveckla och förnya redovisningsområdet. Du kommer med förslag på förbättringar och ser till att dessa förankras och drivs igenom.
Rådgivning/ coachande ekonomistyrning är en central del i rollen.  Eftersom vi har ökat vårt fokus på rådgivning så förväntas det av dig i rollen att du själv utför rådgivning och att du hjälper dina kollegor i rådgivningsarbetet för att bidra till det kontinuerliga förbättringsarbetet. Vi hoppas att du har nya infallsvinklar och kan bidra till att skapa en ”best practice”. Vi vill fortsätta att utveckla Keeper, förhoppningen är att du kan vara en sparringpartner till VD och övriga i ledningsgruppen.
Som Gruppchef är du en del av ledningsgruppen. Du förväntas bidra till Keepers utveckling och vara aktiv i ledningsgruppens arbete. Vi har många idéer och uppskattar konstruktiv feedback och förslag och vi vill att man vågar ge sig in i diskussion och att vi i ledningsgruppen kan (och vill) utmana varandra. Som Gruppchef vill vi att du är med och ”bygger in” vår nya kultur i allas DNA.  Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Vi tillämpar flexibla arbetstider. I tjänsten rapporterar du till VD.

Profil vi söker

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla Keeper. Du brinner för att uppfylla kunders mål och drömmar och för att utveckla både teamets arbetssätt och få medarbetarna ”att växa”.

Du har erfarenhet av självständigt redovisningsarbete och rådgivning/coachande ekonomistyrning. Du kan ta hand om hela kundens ekonomifunktion och känner dig trygg med att ta rollen som ekonomichef eller controller. Du kan hantera deklarationer för mer komplexa ägare och bolag och har då rollen som rådgivare. Du är en affärsinriktad ekonom med erfarenhet av att hantera och utveckla kundrelationer, inklusive hantering av nya kunder och ”leads”. Du har ett proaktivt arbetssätt mot kund och är van att identifiera affärsmöjligheter.
Du är van att coacha och leda andra, inte nödvändigtvis som chef.  Relevanta erfarenheter är t ex senior redovisningskonsult, ekonomichef/ ekonomiansvarig, redovisningschef/redovisningsansvarig eller controller – med erfarenhet av att utveckla kundrelationer och att leda/stötta medarbetare.

Som person bidrar du med glädje, positiv energi och engagemang. Problemlösning är en viktig egenskap men också att förstå när man ska ta hjälp för att lösa problemet. Vi är flexibla och prestigelösa och du förväntas också vara det. Det är högt i tak hos oss och med jämna mellanrum gör vi förändringar eller får in nya kunder, vissa mer utmanande än andra och vår förhoppning är att du kan hantera det. Vi har en tydlig värdegrund som vi vill att du är del av och företräder. En viktig del är hur vi vill att du och alla andra här på Keeper ska förhålla sig till sina kollegor och våra kunder.

Frågor och ansökan

Rekryteringen genomförs i samarbete med Constatera. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373. Ansök snarast genom att maila ditt CV och *ansökningsbrev till lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se eller genom att ansöka direkt via www.constatera.se. Urval och intervjuer sker löpande. Det är aktuellt att söka tjänsten så länge annonsen är publicerad. *Svara gärna på följande frågor i ditt ansökningsbrev: Varför är du intresserad av Keeper och aktuella tjänsten som Gruppchef? Vad kan du tillföra i rollen?

Välkommen med din ansökan!