Med förändring i sikte vinner Keeper priset som Årets Framträdande Byrå i QBIS Partner Awards 2020

Efter att ha återupptagit det vilande bolaget år 2009 har det varit en krokig väg uppåt för Hanna Montoya, VD på Keeper AB. Ambitionen att arbeta helt digitalt med alla kunder redan från start visade sig vara lättare sagt än gjort. Med åren och utvecklingen har dock digitaliseringen blivit mer standard och byrån har vuxit från att vara ett enmansföretag till att ha tvåsiffrigt antal medarbetare. Dessa prestationer tillsammans med medverkan i såväl branschinspirerande artiklar som föreläsningar gör att Keeper utses till vinnare av Årets Framträdande Byrå i QBIS Partner Awards 2020.

– ’Wow, kammade vi hem det här?’ var det första jag tänkte när jag fick veta att vi hade vunnit. Jag tror inte jag har tagit emot en statyett tidigare, skrattar Hanna och fortsätter, att få ta emot den här belöningen för allt jobb som vi gjort. Man blir verkligen ödmjuk inför det.

Hanna Montoya, VD på Keeper

Vill inspirera

Som Årets Framträdande Byrå 2020 har man synts i media och trätt fram som en tankeledare i branschen för att hjälpa både kunder och andra byråer att hitta sina vägar till framgång. Keepers arbete med att öppna upp kanaler för kommunikation mellan fler aktörer inom branschen har både synts och hörts. Det är också ett arbete som för Keeper värderas högt i processen att förnya hela området,

– Jag har varit ute och föreläst väldigt mycket under de senaste åren för att vi vill dela med oss av det vi har gjort, så att andra också kan lära sig. Vi vill inspirera med det som fungerar för oss och hjälpa till genom att berätta om de misslyckanden vi gått igenom. Vi vill förändra en bransch som är väldigt traditionell helt enkelt, berättar Hanna.

Våga mer

Med siktet inställt mot att hjälpa kunderna att nå sina drömmar och mål håller sig Keeper på framkant i utvecklingsområden. Digitalisering föreslogs till kunder redan 2009 trots att flera då ställde sig skeptiska och osäkra inför förändringen. Idag är digitala processer desto vanligare och nu ställs siktet in på att utveckla morgondagens arbetssätt som matchar framtidens behov.

– Det finns ett tomrum som kan fyllas med tips och positivt driv. Som person är jag väldigt försiktig och tar inte ut svängarna så mycket, men jag tar gärna ut svängen med det utrymme som finns just nu i vår bransch. Därför avvaktade vi med digitaliseringen trots allt och har sakta implementerat mer digitala processer under åren som gått, när kunder har vant sig mer. Nu när allt är digitalt och till stora delar automatiserat fortsätter vi och ser till att ta ut svängarna lite till. Branschen behöver ruskas om lite, på rätt sätt och det är något vi strävar efter, berättar Hanna.

Förändra synen på branschen

Att förändring inte sker över en natt utan är ett resultat av hårt arbete är Hanna väl medveten om. Det är dock inte något som sätter begränsningar utan snarare sporrar till att göra mer.

– Priset som Årets Framträdande Byrå spär på vår vilja att förändra. För oss har det handlat mycket om mod och att våga göra en omställning, vända på saker och testa på nytt. Tänk om vi kan förändra synen på hela området vi verkar i, det vore en fördel för hela yrket. Det finns en stereotyp om att vi som arbetar inom redovisning och ekonomi är tråkiga, det är vi inte. Vi är roliga och duktiga! Vi vill ändra den stämpeln och höja statusen på vårt arbete, avslutar Hanna.

Text taget ur artikel från Qbis. Läs mer HÄR